Parohia Fundu Tutovei a desfășurat activități catehetice în cadrul proiectului „Biserica – familia romanilor de pretutindeni”

În ultimele două săptămâni tinerii parohiei Fundu Tutovei au participat în număr mare la atelierele de creație din cadrul acestui proiect, încercând sa transmită prin diverse moduri gândurile lor, atât pentru comunitate cât și pentru cei din alte comunități, care urmăresc, prin intermediul mediului online, pagina de Facebook a parohiei.

Astfel Atelierul de fotografie este cel mai dorit de copii, aceștia imortalizand cele mai frumoase momente atât din natura cât și din familiile lor.Un alt atelier care aduce multe surprize este cel de Poezie. Cuvântul Dorul ales ca lait motiv s-a regăsit în cele mai frumoase versuri ale micilor poeți.Pana acum cea mai frumoasa activitate a lor, care a bucurat inimile multor vârstnici ai parohiei, a fost cea culinar-filantropică. Mai exact tinerii, mânați de dorința de a fi milostivi, au preparat diverse mâncăruri și prăjituri pe care mai apoi le-au oferit vârstnicilor cu inima curată din comunitate.

Tot cu acest prilej tinerii voinici i-au ajutat pe „bunicii lor” la treburile din gospodărie. Astfel prin prepararea acestor bucate copiii au învățat să lucreze în echipă și mai mult decât atat și-au umplut sufletele de bucuria celor care au primit darurile.Într-una din zilele când Dumnezeu a așternut peste sat zăpada mult așteptată, după activitățile programate, am fost la săniuș. Aici s-au auzit cele mai frumoase zumzete de copii, bucuroși de activitățile făcute.

În urma ostenelii lor, copiii au înțeles cât de frumos și important este să îți ajuți semenii, mai ales pe cei care poate au vreo neputință din anumite pricini. Cateheza are rolul de a sădi cuvântul lui Dumnezeu în inima tânărului, pentru ca mai apoi, la vremea potrivită el să Îl găsească acolo pentru a-I cere necontenit ajutorul în vremuri tulburi sau să Îi mulțumească pentru binefacerile primite.

 

Pr. Bogdan Antohi

You may also like...