Activitate ecologică derulată pentru copiii din Parohia Galbeni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în parohia Galbeni au avut loc în data de 6 iunie 2022 activitățile: „Cânt și rugăciune” și „Alături de Hristos”, din cadrul Proiectului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea” la care au participat elevii Școlii Gimnaziale din localitate, care fac parte din grupul catehetic al parohiei denumit „Sunt copilul Lui Dumnezeu” .

Astfel la orele dimineții, în curtea bisericii, copiii zgobii l-au înconjurat pe părintele Gheorghe care le-a vorbit despre legătura dintre Dumnezeu și om ca încununare a creației,  și necesitatea protejării naturii înconjurătoare. Ajutați de către doamnele învățătoare Cabat Maricica, Ciubotaru Georgiana Elena și Bujan Liliana, tinerii au plantat în curtea bisericii flori si arbuști ornamentali.

Această activitate la biserică a produs copiilor o mare bucurie fiindcă prin joacă au învățat să socializeze, să cunoască lucrul în echipă și să iubească natura înconjurătoare. Prin sădirea florilor, aceşti copii au sădit o părticică din curăția sufletului în curtea bisericii și vor continua să vină la biserică să îngrijească florile pe care le-au plantat astăzi. Recompensați cu sucuri și dulciuri, cei mici au mai avut parte de o surpriză atunci când părintele paroh Merlușcă Gheorghe-Adrian, a dăruit fiecăruia câte un pachet cu articole vestimentare de sezon, pe care doamnele învățătoare le-au sortat din timp pe mărimea fiecăruia.

Bucuria simțită de copii prin prezența  preotului satului în mijlocul lor, izvorâtă din cea mai pură sinceritate, se vede prin îmbrățișările dăruite părintelui și prin zâmbetele largi de pe chipurile lor angelice ce vădesc curăţia sufletească spre care trebuie să tindem fiecare dintre noi, având ca model pe copii, căci doar „cei curaţi cu inima… vor vedea pe Dumnezeu” (Mt. 5, 8).

Pr. ic.  Merlușcă Gheorghe-Adrian

You may also like...