Pomenirea ctitorilor cu prilejul hramului bisericii din Parohia Galbeni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Galbeni, Protopopiatul Bacau, s-a săvârșit slujba de pomenire a ctitorilor bisericii parohiale ,,Sfântul Dumitru” –  , fericiți întru pomenire Dimitrie și Smaranda Boldescu.

Acest eveniment a avut o însemnătate deosebită prin faptul că în mijlocul enoriașilor a fost doamna Georgeta Carmen Mihai, din Bucuresti, descendenta pe linie maternă a ctitorilor Dimitrie și Smaranda Boldescu.

Credincioșii parohiei Galbeni au întâmpinat-o cu mare bucurie pe doamna Georgeta Carmen Mihai, venită în pelerinaj la biserica  de suflet a familiei sale, pentru a depune flori si a înălța rugăciuni în fața criptei unde odihnesc mama domniei sale și strămoșii Dimitrie și Smaranda Boldescu.

După săvârșirea slujbei parastasului, copii Școlii din localitate, coordonați de către doamna prof. Cabat Maricica au susținut un mic program artistic în cinstea distinșilor oaspeți.

Doamna Georgeta Carmen Mihai, a dăruit Parohiei, din arhiva personală, fotografii vechi ale bisericii, copie după testamentul ctitorilor Boldescu si schița arborelui genealogic care cuprinde nume de rezonanță:  Dumitru Bucă, avocat și Prefect de Bacău în 1914, Vasile Boldescu (1880-1932) actor al Teatrului Național ,,Vasile Alecsandri,, , dr. Ioana Boldescu, cercetător principal la Institutul de Igienă Iași, col. Alexandru Grigorescu, col Gheorghe Alionte, avocați, judecători, ofițeri, medici, economiști, profesori etc.

Doamna Georgeta Carmen Mihai a mulțumit tuturor pentru toată implicarea în păstrarea valorilor  naționale, religioase și culturale, împărtășind tuturor amintiri din istoricul familiei Boldeștilor, credincioșii având deosebita plăcere să redescopere o filă de istorie a satului Galbeni, și a familiei ctitorilor, familie binecuvântată de Dumnezeu, din generație în generație.

Pr. Ic. Gheorghe Adrian Merlușcă

You may also like...