Slujbă de pomenire pentru eroi în Parohia Galbeni

În semn de recunoştință pentru eroii căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea țării şi a credinței strămoşeşti, în parohia Galbeni, comuna Filipeşti a avut loc în fața monumentului eroilor ceremonia depunerii de coroane de către oficialitațile locale, domnul Primar Lungu Petrică şi membrii Consiliului Local.

După oficierea slujbei de pomenire şi citirea mesajului Înalpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, elevii Şcolii Gimnaziale Galbeni coordonați de doamna profesor Cabat Maricica au susținut un program artistic în cinstea eroilor cāzuți la datorie în războiul de independență şi în cele două războaie mondiale.
De asemenea a fost oficiatā o slujbă de pomenire şi în cimitirul parohial acolo unde odihnesc în aşteptarea Învierii şi a vieții veşnice soldații răposaţi în primul război mondial în Spitalul de Campanie Galbeni.

Întru cinstea eroilor a fost intonat imnul României de catre oficialitățile locale iar părintele paroh şi cântărețul bisericesc Iordache Alexandru au cântat priceasna: ,,Avem o țară sfântă”.

Pr. Merlușcă Gh. Adrian

You may also like...