Cercul Pastoral Nr. 10 al Protoieriei Bacău s-a întrunit la Parohia Gârleni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, marți, 4 iunie, 2024 a avut loc la Parohia Gârleni întâlnirea preoților ce fac parte din cercul pastoral nr. 10, ce cuprinde comunele Hemeiuș, Gârleni și Racova.

Întâlnirea a debutat cu sfințirea cea mică a apei urmată de Taina Sfântului Maslu, sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, în care au fost înălțate rugăciuni pentru sănătatea celor prezenți dar și a celor din spitale, singuri la casele lor sau a celor pe care îi purtăm în rugăciuni. După săvârșirea acestora, a urmat cateheza prezentată de către părintele Chiper Cătălin de la parohia Lilieci, intitulată „Prețuirea vieții și a sănătății ca daruri ale lui Dumnezeu”. În cateheza prezentată, părintele a subliniat importanța acestora dar și cum să le întreținem prin legătura vie cu Dumnezeu prin intermediul bisericii.

Părintele protoiereu a transmis binecuvântarea ierarhului și a vorbit celor prezenți despre cum putem recâștiga sănătatea sufletească și trupească, prin intermediul a trei taine: spovedanie (pocăință), Euharistie (împărtășire) și Taina Sfântului Maslu.

Părintele Toma Constantin, gazda întâlnirii a mulțumit celor prezenți, preoți și credincioși pentru bucuria întâlnirii în rugăciune și pentru toate sfaturile sufletești necesare atât de mult într-o lume tot mai cuprinsă de boală și suferință.

You may also like...