Școală de vară „Aripi de Înger” în parohia Gârleni din Protoieria Bacău

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 14-21 August 2022, în Parohia Gârleni s-a desfășurat programul Școală de vară intitulat „Aripi de Înger „. Adunându-se în Grădina Arhanghelilor din curtea bisericii, copiii, tinerii voluntari și doamnele colaboratoare au subliniat calitățile Îngerilor pentru a fi însușite.

Activitățile au început cu spovedania, împărtășirea copiilor și cântarea Prohodului Maicii Domnului. Tinerii s-au bucurat de cinema în aer liber și multe gustări. Au fost realizate mai multe ateliere: de creație-pictură de icoane pe sticlă, de lectură, dar și dezbateri pe diferite teme: „Tinerețea ca timp al alegerilor bune” – realizat de către voluntarii ASCOR Bacău, „Stil de viață sănătos ” din punct de vedere moral, fizic, psihic și social, „Comunicare și inteligență emoțională în creșterea copiilor”.

Într-una din zile, copiii au mers în pelerinaj la Mănăstirile Neamț și Durău și apoi s-au bucurat de natură într-o drumeție până la Cascada Duruitoarea. Aici au învățat despre stabilirea unor țeluri realiste, să se sprijine și să se ajute reciproc, să se ridice atunci când cad. În cele 8 zile de activități copiii au cântat, dansat, s-au jucat și au avut parte de experiențe de neuitat, au legat noi prietenii, și-au însușit virtuți creștine obișnuința de a se ruga.

Finalul Școlii de Vară s-a realizat prin participarea la slujbă Vecerniei, susținerea unui spectacol de Grupul de copii „Arhanghelii” și foc de tabără.

You may also like...