Școala de Vară „Aripi de Înger” a ajuns la a IV-a ediție în Parohia Gârleni din Protoieria Bacău

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Ortodoxă Gârleni s-a desfășurat programul „Școala de vară” în perioada 14-20 August 2023. În cadrul activităților participanții au discutat pe baza catehezelor „Sfinții tineri și tinerii Sfinți” și „Cine sunt eu, de unde vin? – Arborele genealogic” subliniind importanța cunoașterii străbunilor noștri.

Printre atelierele desfășurate s-au numărat cele în care copiii au învățat să facă prescuri și să bată toaca, au pictat icoane pe sticlă, au pictat peisaje pe pietre, au confecționat opinci, au creat vase din lut iar fetele au împletit cosițe și cununi de flori, totul desfășurându-se într-un spațiu de poveste.

De asemenea copiii au participat la seară de cinema în aer liber și un pelerinaj care a culminat cu o drumeție la Mănăstirea Sihla și Peștera Sfintei Cuvioase Teodora. Programul Școlii de Vară s-a încheiat duminică, 20 august prin participarea la Sfânta Liturghie în care copiii s-au împărtășit, după care au susținut un moment artistic. La final a avut loc și premierea copiilor care au participat la concursul „Arborele genealogic”. Cei prezenți s-au bucurat de „bunătățile de Gârleni”, iar copiii au primit daruri prin intermediul unei tombole.

Pe parcursul întregii școli de vară, atmosfera a fost una prietenoasă, de bucurie și veselie, toate la umbra bisericii închinată „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” păstorită de către părintele Constantin Toma.

You may also like...