Programul „Hristos – lauda bătrâneților mele” a fost implementat în Parohia „Gârlenii de Sus” din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sâmbătă 15 octombrie 2022, în parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Gârlenii de Sus, au fost derulate câteva activități în cadrul Centrului de Socializare Vârstnici „Sfântul Apostol Andrei”, ocrotitorul României, coordonat de către părintele Constantin Andrei Balaban împreună cu părintele paroh Balaban Costel. Aceste acțiuni se înscriu în calendarul de activități al parohiei cu privire la implementarea programului socio-educațional al Protoieriei Bacău intitulat „Hristos – lauda bătrâneților mele”.

Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 531 de ani de atestare istorică a satului Racila și implicit a parohiei – 15 octombrie 1491. Cu această ocazie pentru a marca ziua comunitatea parohială a organizat o serbare a toamnei, cu binecuvântarea roadelor (fructe , legume etc), poezii rostite de copii, jocuri, un film pentru copiii și pizza dăruită de Roxana Zaharia.

Ziua s-a încheiat cu plantarea unor pomi fructiferi de către cei mici, alături de seniorii beneficiari ai centrului parohiei. Pe această cale, preoții bisericii aduc mulțumiri celor care au sprijinit în organizarea acestei zile precum doamnelor învățătoare Roxana Zaharia și Mihaela Saila, domnului epitrop Caraban Emil și domnului Ionel Mâcâială pentru pomii dăruiți și ajutorul dat.

You may also like...