Ziua Copilului a fost sărbătorită de Rusalii în Parohia Gârlenii de Sus din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Duminica a 8- a după Paști, Duminica Pogorârii Sfântului Duh sau cum mai este cunoscută în popor, Duminica Rusaliilor, în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Gârlenii de Sus a fost. sărbătorită alături de copiii din comunitate Ziua Copilului.

Copii, tineri, seniori, membri ai comunității din parohia Gârlenii de Sus s-au rugat ca în Duminica Pogorârii Sfântului Duh, să se reverse asupra lor și a întregii biserici harul mângâietor și sfințitor, la fel ca in zilele Sfinților Apostoli, la ziua cincizecimii în Ierusalim. Atunci când pentru prima dată prin pogorârea Duhului Sfânt în limbi de foc asupra Sfinților Apostoli, dar și asupra celor prezenți s-a constituit prima biserică creștină în chip văzut.

Frunzele de tei sau nuc care sunt aduse în această Duminică a Rusaliilor la biserică, pentru a fi binecuvântate sunt simbolul limbilor de foc de la întemeierea bisericii primare. Aceste frunze, așezate la porțile caselor arată că cel care locuiește în acea casă este creștin și că a primit pecetea harului Duhului Sfânt.

„Să fie numele lui Dumnezeu binecuvântat din vecie și până în vecie, că a Lui este înțelepciunea și puterea” (Daniel 2, 20).

You may also like...