Proiectul „Zâmbet de copil” implementat în Parohia „Sf. M. MC. Dimitrie Gherăieşti

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, în Parohia Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Gherăieşti, sunt implementate mai multe proiecte de catehizare pentru copii, diverse cursuri gratuite, ce vizează în special copiii şi tinerii din parohie, dar şi alţi mici creştini, tabere de vară petrecute în tinda bisericii sau a mănăstirii, unde modelele morale sunt în simbioză cu vieţile sfinţilor Bisericii noastre.

Toate aceste activităţi stucturate pe educaţia nonformală vin în completarea orei de religie din şcoală, dar şi a educaţiei religioase primită în familie, realizându-se practic un timp de calitate petrecut alături de preoţii şi voluntarii parohiei, timp în care cei mici lasă deoparte telefonul, tableta în favoarea prieteniilor noi, socializării, dar cel mai important, în favoarea rugăciunii.

În „luna copilăriei” Parohia Gherăieşti a îmbrăcat straie de sărbătoare. Astfel, duminică, 28 mai, din primele ore ale dimineţii, peste 60 de copii alături de părinţii şi bunicii lor, au participat la Sfânta Liturghie pentru a mulţumi Bunului Dumnezeu pentru sănătate, puterea de a învăţa la şcoală, dar în special pentru familia în care cu Binecuvântarea s-au născut şi cresc. Pentru că majoritatea copiilor s-au pregătit pentru Sfânta Euharistie, baieţii îmbrăcaţi în hăinuţele atent pregătite de părinţi, au ajutat în altar atât prin pregătirea cădelniţei, dar şi la ieşirea Vohodului Mare, trezind în minţile bunicilor speranţa că nepoţii poate vor urma calea preoţiei.

După Sfânta Anafură, cu mic cu mare, fiecare enoriaş, „copil de toate vârstele” a fost întâmpinat în pridvor cu un pahar de ceai şi o cupă de îngheţată, prilejuind povestiri din tinereţile bunicilor. Copiii au fost invitaţi să guste din gustările pregătite, apoi au pornit la joc, aşa cum îi stă bine unui copil. Proiectul „Zâmbet de copil” se desfăşoară pe durata întregii luni iunie prin curs gratuit de şah vineri seara, curs gratuit de chitară duminica cu speranţa alcătuirii un mic grup vocal, ca pe perioada verii, cei mici să bucure credincioşii cu diverse reprezentaţii.

Credincioşilor adulţi şi seniorilor parohiei , tot în luna iunie, începând cu Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel le sunt pregătite patru zile de conferinţe cu apreciaţi părinţi stareţi, dar şi un concert de pricesne aşteptând ajutor, milă de la Maica Domnului în acest urcuş duhovnicesc.

You may also like...