Zile duhovnicești în Parohia „Sfântul Dimitrie” din cartierul băcăuan Gherăiești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, din cartierul băcăuan Gherăiești, prin grija Părintelui Paroh Ionuț Epure și a Părintelui Ionuț Constantin Ciobanu, în perioada 11-14 Iunie 2023 s-a desfășurat programul pastoral – misionar „Zile duhovnicești la Parohia Gherăiești”.

Evenimentul a debutat Duminica 11 iunie ora 17:00 cu întâmpinarea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni, de către un sobor numeros de preoți sub protia Părintelui Protopop Eugen-Ciprian Ciuche. După întâmpinarea Icoanei, s-a săvârșit slujba Paraclisului Maicii Domnului, răspunsurile la strană fiind date de către Corala cântăreților bisericești a Protoieriei Bacău. La finalul slujbei, după cuvântul duhovnicesc al Părintelui Protopop, Părintele Vlad Ghionoiu, slujitor la Mănăstirea Giurgeni, a vorbit despre istoria icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care a poposit in Biserica parohiei noastre spre folosul și zidirea duhovnicească a credincioșilor.

Seara s-a încheiat cu o conferință susținută de către invitatul special, Părintele ieromonah, Ambrozie Ghinescu, egumenul Schitului Pocrov, care a vorbit celor prezenți despre importanța de a fi in Biserică și ce înseamnă lucrul acesta, adică să nu fim prezenți doar cu trupul in locașul de cult, ci să ne manifestăm ca niște mădulare vii ale trupului tainc al lui Hristos.

În cea de a doua zi începând cu ora 08:00 s-a săvârșit Sfânta Liturghie, iar de la ora 17:00 s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, alături de soborul de preoți invitați fiind prezent și Părintele Exarh, Arhimandritul Nicolae Dănilă, Starețul mănăstirii Giurgeni, care a rostit rugăciuni de dezlegare și binecuvântare. La final Părintele Arhimandrit, a rostit un frumos cuvânt de învățătură despre post și despre apropierea de Sfintele Taine.

Cea de a treia zi a programului duhovnicesc a început la orele dimineții cu săvârșirea Acatistului Maicii Domnului și a Sfintei Liturghii, iar de la ora 17:00 a fost săvărșită Taina Sfântului Maslu. Ziua s-a încheiat cu lansarea cărții Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, intitulată „Dipticele sufletului meu”. Expunerea a fost făcută de către Părintele Ionuț Pleșcău, care printr-un mod interactiv de prezentare a stârnit interesul celor prezenți de a-și procura și citi această carte.

Programul pastoral- misionar „Zile duhovnicești la Parohia Gherăiești” s-a încheiat miercuri 14 iunie, după săvârșirea Sfantei Liturghii, când la orele amiezei, icoana Maicii Domnului a fost condusă spre Mănăstirea Giurgeni.

Dăm slavă lui Dumnezeu pentru binecuvântarea pe care a trimis-o asupra băcăuanilor și ne rugăm Preasfintei Născătoare de Dumnezeu să ne miluiască și să ne mântuiască pe noi, păcătoșii! Post binecuvântat tuturor!

You may also like...