Sfințirea unui nou Centru Socio-Educațional din Protoieria Bacău la Parohia Gloduri

Duminică, 8 mai 2022, în Parohia Gloduri a avut loc sfințirea Centrului Socio-Cultural cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena”, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim la acest eveniment fiind părinte protopop Eugen-Ciprian Ciuche.

La invitația părinte paroh Albu Simion-Bogdan și sub protia părintelui protopop, au participat la slujba de sfințire părintele Simion Albu de la parohia Marvila, părintele Busuioc Silviu de la parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva din Bacău, părintele Apetrei Liviu de la parohia Țepoaia, părintele Liche Mihai de la parohia Nănești și părintele Albu Simion-Bogdan, alături de domnul primar Cristofor Ionel consilieri locali și parohiali.

Evenimentul de la comunitatea parohială din Gloduri a avut o dublă însemnătate. Pe lângă inaugurarea și binecuvântarea noului centru care va deservi comunitatea, s-a realizat și donarea casei de prăznuire a parohiei care a fost ridicată și utilată complet de către Familia Genes. Binecredincioasa familie a contribuit de asemenea și la înfrumusețarea complexului parohial, urmând ca ajutorul lor să nu se oprească aici. 

Centrul nou înființat cuprinde două componente: un centru de catehizare pentru copii și un centru de socializare pentru vârstnici. Astfel, ambele categorii de vârstă au șansa de a se apropia de credință, dar și de preotul lor, prin activități din afara spațiului liturgic în care să discute, să socializeze sau să propună teme de interes religios și civic. Spațiul care va deservi acest e întâlniri săptămânale este pus la dispoziție de către casa de prăznuire a parohiei. Scopul primordial al acestui tip de centru este acela de a acorda timpul necesar abordării unor probleme de ordin pastoral ori duhovnicesc pe larg, spațiul și serviciul liturgic nefiind permisiv în acest sens. 

Cu această ocazie parohia aduce mulțumiri familiei Genes pentru efortul financiar considerabil pe care l-au făcut, scriind o pagină deosebită în istoria parohiei Gloduri drept pentru care Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, i-a distins cu Ordinul Melchisedec în Gradul III pentru mireni. Mulțumirile părintelui paroh se îndreaptă și către cei care au contribuit la dotarea bucătăriei, a sălii de mese, dar și către toată comunitatea parohială care răspunde cu bucurie și devotament tuturor inițiativelor pe care păstorul sufletelor lor le promovează spre slava lui Dumnezeu și îmbogățirea patrimoniului spiritual și material al parohiei. 

You may also like...