Cateheză despre Sfânta Parascheva la Centrul „Sfinții Ioachim și Ana” al Parohiei Gura Văii

La Centrul de Socializare Vârstnici „Sfinții Ioachim și Ana” din parohia Gura Văii, a avut loc în ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Parascheva, o nouă întâlnire în cadrul proiectului „Hristos – lauda bătrâneților mele” conform calendarului de activități stabilit de către părintele paroh Marius Ioan Floareș și credincioși.

Tema prezentată cu această ocazie de către părintele Marius a fost intitulată „Sfânta Parascheva – vindecătoarea”. Părintele a evidențiat cele mai importante momente din viața Sfintei precum și aspecte legate de pelerinajul ce se desfășoară în aceste zile la Iași de către creștinii care o cinstesc cu evlavie pe Cuvioasa Moldovei și care doresc să primească ajutor de la Dumnezeu pentru rugăciunile Sfintei. În cadrul acestei activități, părintele a evidențiat și principalele calități sufletești pe care trebuie să le dobândească un creștin pentru a-și putea asemăna viața cu cea a Sfintei. Milostenia, lepădarea de sine, răbdarea sau dragostea față de aproapele au fost doar unele dintre îndemnurile prezentate celor prezenți spre sfințirea vieții în perspectiva dobândirii mântuirii. 

De asemenea s-a vorbit și despre minunile pe care Sfânta Parascheva le face mereu cu cei care se roagă ei, mai ales în această perioadă de grea încercare pentru toți. Ca mărturie a mijlocirii pe care Cuvioasa Parascheva o dobândește înaintea lui Dumnezeu, au venit și credincioșii care au evidențiat momente din viața lor în care Sfânta i-a ajutat și au simțit prezența ei ca răspuns al rugăciunilor lor. Însăși părintele a relatat bunicilor adunați în casa de prăznuire a parohiei, cum rude din familia sfinției sale au fost izbăviți din primejdii ca semn al ocrotirii primite din partea Ocrotitoarei eparhiei noastre.

Întâlnirea a reușit să inițieze un dialog între credincioșii prezenți fiind astfel împărtășite experiențe duhovnicești și lucruri ziditoare de suflet. Următoarea întâlnire din cadrul acestui proiect al Protoieriei Bacău va avea loc în data de 21 Noiembrie, în ziua prăznuirii Intrării Maicii Domnului în Biserică, ocazie cu care părintele va vorbi enoriașilor pe marginea temei „Maica Domnului – Modelul suprem al mamelor”.

You may also like...