Credincioșii seniori din Parohia Gura Văii au avut o nouă întâlnire cu prilejul Anului Omagial

În parohia Gura Văii a avut loc o nouă întâlnire cu seniorii parohiei, în contextul „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice”. Tema propusă spre reflecție de către părintele paroh Floareș Marius, duminică 24 septembrie la finalul Sfintei Liturghii, a fost una de actualitate pentru zilele în care trăim, acum când lumea întreagă și-a pierdut echilibrul și sensul. Cuvintele părinților din Muntele Athos, ale bătrânilor cu o viață spirituală aparte, apropiată de sfintenie, ne ajută să ne regăsim echilibrul și calea ce ne poate duce spre mântuire.

Motivul pentru care s-a ales această temă este, în primul rând sărbătorirea Sfântului Siluan în această zi, iar în al doilea rând faptul că despre acest Sfânt nu s-a vorbit într-o predică tematică.

După o prezentare pe scurt a vieții Sfântului Siluan, părintele s-a oprit asupra cuvintelor spuse de Mântuitorul Hristos, la arătare, Sfântului Siluan: „Ține-ți mintea în iad și nu deznădăjdui”.

Aceste cuvinte sunt ca un sfat și o mângâiere adresate și credincioșilor zilelor noastre, în special celor vârstnici, care gem sub povara greutăților vieții, a bolilor, a singurătății și a părăsirii. După expunerea mai multor citate și cuvinte de încurajare din cartea Sfântului Siluan Athonitul „Între iadul deznădejdii și iadul smereniei”, părintele a încheiat cuvântul mulțumim credincioșilor prezenți la biserică și anunțându-i de următoarea întâlnire de pe 1 octombrie când va fi serbată Ziua internațională a persoanelor vârstnice.

You may also like...