Proiectul „Hristos – lauda bătrâneților mele” a fost implementat la Centrul „Sfinții Ioachim și Ana” al Parohiei Gura Văii

În parohia Gura Văii, la centrul de socializare Sfinții Ioachim și Ana”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, a debutat proiectul Hristoslauda bătrâneților mele”.

Ziua de rugăciune a debutat cu slujba Utreniei urmată de slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, Sfânta Liturghie, slujba de mulțumire pentru toate binefacerile trimise asupra comunității și s-a încheiat cu momente de socializare și o mică agapă frățească în casa de prăznuire a parohiei.

Părintele paroh Floareș Marius Ioan a evidențiat principalele momente ale sărbătorii de astăzi, Acoperământul Macii Domnului și Ziua Internațională a persoanelor vârstnice, arătând că Maica Domnului este acoperitoarea noastră a tuturora, dar mai ales a persoanelor vârstnice, singure și lăsate uitării.

Printre altele, părintele Marius a subliniat faptul că cei tineri au nevoie de sfatul și încurajarea părinților și bunicilor, ca unii ce au trecut prin atâtea evenimente în viață, clipe grele cu multe încercări dar și binecuvântări. Astfel, seniorii familiilor noastre reprezintă modele dar și exemple de urmat, datorită curajului și înțelepciunii cu care au înfruntat ispitele și neajunsurile vieții.

Toți cei prezenți au fost bucuroși și încântați, nefiind străini de astfel de întâlniri pe care părintele le-a inițiat încă de acum câteva luni când a fost înființat acest centru.

You may also like...