Rânduiala spălării picioarelor din Joia Mare a avut loc la Parohia Hemeiuș

Deci, dacă Eu, Domnul și Învăţătorul vostru, v-am spălat picioarele, și voi sunteţi datori să vă spălaţi picioarele unii altora. Ioan 13,14 Joi, în Săptămâna Patimilor, a avut loc în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena – Hemeiuș”  slujba Spălării picioarelor.

Încă de dimineață, copiii, beneficiari ai proiectelor Centrului Socio-Educațional „Sfântul Ierarh Dosoftei”, ce se derulează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au venit la Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, încărcați de emoție, pentru că pentru câteva momente au fost asemeni Apostolilor de la Cina cea de Taină.

Alături de cei mici au fost prezenți și câțiva adulți alături de părintele Epure Ionuț, care a purtat dialogul cu părintele Andrei Antal conform rânduielii acestui moment. Comunitatea prezentă la Sfânta Liturghie a retrăit un moment de liniște și dragoste părintească și a înțeles că iubirea lui Dumnezeu se vede în toate gesturile lui Hristos, dar și faptul că nu este păcat care să biruiască iubirea de oameni milostivă a Tatălui ceresc.

Slujba Spălării picioarelor a devenit deja o tradiție în Parohia Hemeiuș, fiind așteptată cu mult interes și emoție mai ales de cei mici, unii fiind elevii părintelui profesor Andrei Antal.

You may also like...