Seară de muzică clasică la Parohia Hemeiuș din Protoieria Bacău

Cultura și spiritualitatea au fost întotdeauna complementare. Spiritualitatea este, de fapt, prezenţa nemuritoare a divinităţii în noi iar cultura ne ajută să rămânem oameni, spunea cândva marele savant Nicolae Iorga. Duminică, 26 iunie a.c., începând cu orele 19:00, a fost organizat un moment cultural care să completeze momentul spiritual liturgic al zilei.

În acest sens, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și cu participarea Cvartetului Filarmonicii M. Jora – Bacău, s-a putut aduce la foișorul din curtea bisericii parohiale, armonii pline de emoție într-o serată de muzică clasică. Au fost invitați toți membrii comunității Parohiei „Sfinții Împărați – Hemeiuș” și nu numai, care au putut audia pe parcursul celor 60 de minute, unele dintre compozițiile clasice consacrate aparținând marilor compozitori Mozart, Bach, Handel, Pachelbel și Sostakhovich.

Serata muzicală s-a încheiat în aplauzele celor prezenți la eveniment care au întors pe cei 4 maeștri cu arcușurile la un bis. Parohia mulțumește cvartetului Filarmonicii M. Jora din Bacau pentru acest minunat moment și tuturor celor care au fost prezenți la acest eveniment, precum și celor care au contribuit la împlinirea lui. Urmatorul eveniment de acest gen va fi în octombrie cand va fi organizată din nou la foișorul din curtea bisericii „Seara vieneză – vals”.

You may also like...