Final de Școală de Vară pentru copiii Parohiei Hemeiuș din Protoieria Bacău

Și în acest acest an la Parohia Hemeiuș s-a desfășurat Școala de vara, un program dedicat copiilor de toate vârstele. Beneficiarii au fost în principal copiii Centrului de catehizare „Sfântul Ierarh Dosoftei”, ce se derulează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Scoala a debutat cu o serie de jocuri de socializare în care copii s-au familiarizat unii cu alții si s-au destins. Ziua a continuat cu o lecție jucăușă despre sănătate în care doamna doctor stomatolog Hongu Gabriela le-a vorbit copiilor despre importanța igienei orale, explicațiile având forma unor activități ludice, pe ințelesul celor mici. În ultima parte a zilei copii au desenat, pictat sau au realizat colaje, în funcție de interesele și aptitudinile fiecăruia.

A doua zi a fost dedicată mișcării și activităților sportive. Cu sprijinul Primăriei Hemeiuș, care a pus la dispoziție terenul de sport din dotare și a voluntarilor care s-au ocupat îndeaproape de copii, a fost realizată o serie de jocuri și ștafete bazate pe competiție și colaborare, viteza de reacție și concentrare. A treia zi a fost dedicată picturii sacre, căci copii, îndrumați cu grija și răbdare de doamna Baciu Cristina, pictor local, au reușit sa realizeze fiecare dintre ei o lucrare binecuvântată dedicată prietenilor noștri din ceruri, Sfinții.

Ultima parte a scolii de vară a presupus atât o plimbare în natură cât și o nouă sesiune de joacă. Drumeția tinerilor la Castel in mijlocul frumosului Parc Dendrologic din Hemeiuș a stârnit curiozitatea și setea copiilor pentru frumos. Și de astă data prietenii parohiei au sărit în ajutor, prin asigurarea mesei de prânz, de către Antik House sau prin transportul asigurat de părinții și bunicii inimoși. Ultima sesiune de joacă a fost condusă de data aceasta de către domnul Dumitru Rusu, actor din cadrul Teatrului Bacovia, care a fascinat cu jocurile și activitățile propuse.

Scoala de vară a lăsat în conștiința copiilor o amintire dulce ca prăjiturile servite la final și cu gânduri de bucurie și de recunoștință față de Dumnezeu și cei care s-au implicat.

You may also like...