Cadouri de Crăciun oferite de Parohia Hemeiuș copiilor din medii vulnerabile

Sâmbătă 17 decembrie 2022, în Parohia Hemeiuș a avut loc un moment emoționant, când 29 de copii din medii vulnerabile au primit răspuns scrisorilor pe care le-au trimis lui Moș Crăciun, prin dragostea și dăruirea unor persoane darnice ale comunității noastre. Ca în fiecare an, luna decembrie este luna în care cei mai mici îi scriu lui Moș Crăciun scrisori în care își prezintă gânduri și dorințe. Unii dintre ei însă, nu îndrăznesc să viseze că drumul Moșului are ca punt de oprire și căsuța lor modestă.

Încurajați de mai mulți preoți, slujitori în astfel de parohii cu posibilități materiale mai reduse, cei mici, anul acesta, au îndrăznit să își aștearnă dorințele lor într-o scrisoare adresă lui Moș Crăciun. Răvașele au dezvăluit cele mai inocente dorințe, fiind o radiografie emoționantă a unei familii lipsite de posibilități.

„Dar din dar se face rai”– proiect ce se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut drept scop să răspundă scrisorilor tuturor copiilor proveniți din mediile modeste. Astfel, în fiecare parohie, familii generoase au răspuns voluntar pozitiv acestei inițiative, devenind pentru fiecare copil Moșul cel Bun.

Membrii parohiei noastre nu au rămas nici de această dată indiferenți față de nevoile semenului. Darurile lor vor aduce o mare bucurie în seara de Ajun în cătunele modeste, iar părinții slujitori în comunitățile vulnerabile, vor avea posibilitatea să vorbească de la Amvon, cât bine aduce Dumnezeu umanității, prin brațele iubirii milostive prelungite în noi oamenii, dar și faptul că Moșul cel Bun nu poate fi identificat decât cu Bunul Dumnezeu de la care ne vin toate darurile cele frumoase.
Mulțumiri alese tuturor celor care s-au implicat în acest proiect

You may also like...