Colectă de alimente pentru vârstnicii Parohiei Hemeiuș din Protoieria Bacău

Iubiții mei în Hristos, să facem din toată inima faptele milostivirii, socotind pierdută ziua în care n-am ajutat pe cineva fie cu vorba bună, fie împărtășindu-i din inima necazurile și suferințele, fie mijlocind prin rugăciune pentru el înaintea lui Dumnezeu – Sfântul Luca al Crimeii

În ziua Sfinților Trei Ierarhi, pilda viețuirii acestor Mari Învățători ce s-a auzit de la Amvonul Bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena – Hemeiuș, s-a înbinat cu punerea în practică a slujirii aproapelui din dragoste față de Dumnezeu. Astfel, la finalul Sfintei Liturghii, Părintele Paroh Antal Andrei împreună cu D-l Dascăl Roșu Ion, D-l Epitrop Prescură Ion, membrii ai consiliului parohial și voluntari ai Centrului Socio-educațional Sf. Ierarh Dosoftei – ce își desfășoară activitățile cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au împărțit o colectă de alimente și produse de igienă personală bătrânilor aflați în situații vulnerabile, a celor ce sunt singuri și în diferite suferințe trupești.

Încă de la debutul Centrului, în septembrie 2021, un număr de 25-30 de persoane, copii și seniori aflați în situații vulnerabile beneficiază de o masă caldă de două ori pe săptămână, pe care o servesc fie la trapeza bisericii parohiale, fie le este adusă ”pe roți” la casele lor. Cei dornici să se implice în această activitate ajută fie material, fie prin timpul pe care îl alocă pentru continuitatea acestui proiect filantropic, mai ales acum, în. contextul anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice. 
„Nu vom putea niciodată egala dragostea jertfelnică pentru aproapele pe care a arătat-o Sfântul Vasile cel Mare, dar măcar să încercăm după putere. Vă mulțumesc tuturor pentru că puneți în practică cuvintele Evangheliei și pilda viețuirii sfinților cinstiți astăzi ”- a concluzionat la finalul activității Părintele Paroh.

You may also like...