Debutul activităților Pro Vita în Parohia Hemeiuș la începutul lunii Martie

Sâmbătă, 4 martie 2023, au debutat în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din  Hemeiuș activitățile Pro Vita, ce își propun conștientizarea efectelor ireversibile ce se răsfrâng direct și pe termen nedefinit asupra femeii, familiei și societății prin practicile de întrerupere a sarcinii.

Membrii comunității Parohiei „Sfinții Împărați” – Hemeiuș, beneficiari ai proiectelor Centrului Socio-Educațional „Sântul Ierarh Dosoftei”, ce își desfășoară activitatea cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au avut prilejul ca la prima întâlnire din agenda propusă la începutul lunii martie, să vizioneze un film de lung metraj ce surprinde printre altele și momentul când o tânără cere aprobarea unui sfânt pentru o întrerupere de sarcină.

Ostrovul – pelicula regizată în anul 2006 de regizorul rus Pavel Lungin, a trezit un interes aparte și datorită faptului că acțiunea principală se defășoară în cadrul unei comunități monahale, iar personajul principal este un sfânt care se face nebun pentru Hristos.

La finalul proiecției, beneficiarii acestei prime întâlniri s-au arătat interesați de acțiunile Pro Vita despre care nu știau prea multe. Următoarea întâlnire este duminică 12 martie, când amfitrionul celei de a doua întâlniri va fi D-na Lect. Univ. Dr. Dana Nicuță.

You may also like...