Activitățile Pro Vita continuă în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena – Hemeiuș”

Sâmbătă 25 martie 2023, în Parohia Hemeiuș a avut loc o nouă activitate Pro Vita. Încă de la începutul săptămânii cei mai mici membrii ai comunității, însoțiți de părinți și îndrumați de voluntari inimoși, au dorit să-și exprime recunoștința pentru cele ce le-au dat viață, dar și pentru Maica Vieții – Preasfânta Feciora Maria, Maica lui Hristos.
Micuții au ales să confecționeze felicitări pe care le-au aranjat cât se poate de frumos pentru a putea fi oferite. Au înțeles din discuțiile cu Părintele Paroh Andrei Antal că a dărui o floare este simbolul dragostei dar și asemănarea cu Arhanghelul Gavriil zugrăvit în icoana Praznicului cu un crin alb.

Alături de cei mici și seniorii bărbați și-au amintit de florile oferite încă din tinerețe doamnelor și au decis să-i însoțească pe cei mai mici în inițiativa lor de a alătura lângă felicitare și câte o floare. 

La finalul Sfintei Liturghii, în timpul cântărilor de La mulți ani seniorii, beneficiari ai proiectelor Centrului socio-educațional „Sfântul Ierarh Dosoftei” ce își derulează activitățile cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au surprins doamnele oferindu-le câte o felicitare și o floare.

„Nimic nu este mai frumos decât să serbăm Maica Vieții alături de mamele ce dau viață la Sărbătoarea Bunei Vestiri” – a încheiat părintele Andrei, mulțumind totodată tuturor voluntarilor și participanților activi la activitățile PROVITA.

You may also like...