în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena”- Hemeiuș a avut loc o nouă întâlnire PROVITA

În Duminica a IV-a din Postul Mare, a Sfântului Cuvios Ioan Scărarul a avut loc în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena”- Hemeiuș o nouă întâlnire PROVITA. Invitatul din această seară a fost domnul Dumitru Rusu, actor al Teatrului Municipal Bacovia – Bacău.

Ca în fiecare duminică, membrii comunității, beneficiari ai proiectelor ce se desfășoară în cadrul Centrului socio-educațional „Sfântul Ierarh Dosoftei” cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-au întâlnit în rugăciune la Taina Sfântului Maslu, unde invitat a fost Pc Pr Gavriil Trofor, parohul Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Traian, Protopopiatul Bacău, iar la final, în casa praznicală, unde domnul Dumitru Rusu „ne-a spus o poveste” ce a trezit multă emoție.

Povestea, ni-l înfățișează pe George, care își amintește de întalnirea cu viitoarea lui soție, bucuria când a aflat că va fi tătic și drama unei alegeri pe care refuză să o accepte. În cele din urmă, după multe lupte lăuntrice, speranța apare din locul pe care l-a ignorat până în acel punct, din „clădirea” neobservată pe lângă care a trecut și din care se va naște nădejdea. Întâlnirea cu Tatăl cel ceresc va aduce vindecarea sufletească și ajutorul în situația fragilă în care se află. Cu multă emoție, finalul povestirii ne surprinde într-o pace și o bucurie cerească revărsată din belșug în inimile noilor părinți ce țin în brațe darul lui Dumnezeu, un copilaș.

Aplauzele și lacrimile șterse au confirmat darul actoricesc dar și înțelegerea mesajului ALEGE VIAȚA. Conform Institutului Național de Statistică în anii 90 în România au fost peste 75% procent de avorturi în timp ce doar până la 25% dintre sarcini au fost duse la termen. Recordul de avorturi a fost de 1.112.704 din 1.400.066 de sarcini.

You may also like...