Parohia „Sfinții Împărați – Hemeiuș” a organizat Școala de vară în perioada 31 iulie – 4 august

Săptămâna a debutat cu o activitate dedicată sfinților ocrotitori, pe care cei mici i-au zugrăvit cu multă măiestrie pe sticlă sub atenta supraveghere a D-nei Baciu Cristina – coordonatoare a proiectului Icoana – fereastră către cer.

Cea de a doua zi a fost plină de jocuri și voie bună. De data aceasta super eroii și prințesele din povești – animatorii îndrăgiți ai Clubului Hapciu, au venit în mijlocul copiilor aducându-le file de amintiri și clipe de neiutat.

Ziua a treia a fost dedicată mișcării. Cei mai mici au venit pe biciclete și după ce au primit o lecție utilă despre cum să ne comportăm în trafic, distinșii invitați ai Poliției Locale Bacău, au organizat un concurs de îndemânare pe două roți- obstacole și o probă de circuit viteză, pe terneul de sport pus la dispoziție cu multă generozitate de D-l Sava C-tin, primar al Com. Hemeiuș. Premiul cel mare a fost câștigat de fiecare participant: voie bună, mișcare și prieteni noi.

În ziua a patra am încercat să pătrundem în cunoașterea tainelor Universului. Activitatea s-a desfășurat la Observatorul Astronomic din Bacău. După călătoria printre mii de stele și galaxii am ajuns pe platoul clădirii de unde s-a putut observa în multe detalii și lumini panorama orașului Bacău și a zonelor limitrofe. Unul dintre cei mici avea să facă sinteza zilei : Astăzi ne-am plimbat prin casa lui Dumnezeu care e cam mare, pentru că în loc de camere sunt galaxii.

Ultima zi, a însemnat deplasarea la Salina Trotuș din Târgu Ocna. După o oprire în Biserica din inima pământului închinată Sf. Varvara, au urmat activități și întreceri sportive in incinta bazelor de tratament.

La final, beneficiarii Centrului socio-educațional Sf. Ier. Dosoftei ce își desfășoara activitatea cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, mulțumesc tuturor voluntarilor, persoanelor și firmelor implicate în sprijinirea activităților din săptămâna aceasta, care le-au oferit posibilitatea să petreacă un timp plăcut, plin de amintiri, ce vor fi povestite cu haz, multă vreme de acum înainte.

You may also like...