O nouă întâlnire a seniorilor din Parohia Hemeiuș cu prilejul Anului Omagial 2023

În contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, în Parohia Hemeiuș a avut loc o nouă întâlnire a seniorilor în data de 24 septembrie 2023

Tema serii a fost „Pelerini către Ierusalimul cel ceresc”, găzduită de Pr. Prof. Antal Andrei, Parohul Bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena – Hemeiuș și a fost susținută în Sala Mare a Restaurantului Antik Hemeiuș, pusă cu multă generozitate la dispoziție de familia Pascu.

În cadrul înlanirii s-au elogiat Sfinți și persoane din vechime care s-au ostenit să ajungă pelerini în Țara Sfântă. S-a pus în discuție tema că ”în piatra Sântului Mormânt s-au adunat ca într-o singură sărutare toate generațiile trecute, alături de cele prezente și cele care vor mai veni. Toți închinătorii din toate timpurile se întâlnesc la lespedea care a ținut Trupul Mântuitorului Hristos. Acolo îl întâlnim în sărutare și pe Sf. Ap. Petru și pe Sf. Împărăteasă Elena și pe Sf. Ioan Iacob și pe Sf. Gheorghe Pelerinul și bunicii și părinții noștri care astăzi nu mai sunt dar care cândva au ajuns. Ne întâlnim cu nepoții și strănepoții noștri care deși nu-i știm, le anticipăm existența, când vor veni la Mormântul cel dătător de viață” – a explicat Pr Paroh. Plecând de la această temă s-a făcut paralela cu ”pelerinajul către Împărăția lui Dumnezeu”, activitatea noastră de zi cu zi, care ne conduce către întâlnirea noastră deplină cu toate generațiile trecute alături de sfinții rugători, Maica Domnului și Mântuitorul Hristos.

Întâlnirea a continuat cu prezentarea unor imagini din pelerinajul desfășurat în perioada 29 august – 3 septembrie cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a.c. care au readus aminte de timpul de calitate și momentele pline de emoție trăite în Țara Sfântă.

La finalul întâlnirii seniorii, unii alături de nepoțeii aflați în grija lor, au ținut să-și exprime mulțumirea pentru întâlnire dar și pentru retrăirea emoțiilor unui pelerinaj cu adevărat binecuvântat.

You may also like...