Ziua României a fost sărbătorită în Parohia Hemeiuș din Protoieria Bacău

Miercuri 1 Decembrie, în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena – Hemeiuș” au avut loc manifestări comemorative cu prilejul Zilei Naționale a României.

 Mai mulți seniori, benefiaciari ai Proiectului Protoieriei Bacău „Hristos Lauda bătrâneților mele” desfășurat în Parohia Hemeiuș, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au participat de dimineață la Sfânta Liturghie alături de copii și tineri, cinstind astfel memoria tuturor celor ce au contribuit la Marea Unire.

După săvârșirea Sfintei Liturghii a avut loc o slujbă de Te-Deum, prilej cu care s-au intonat la sfârșit cântece patriotice românești. Programul liturgic a fost încheiat de slujba Parastasului pentru Eroi ce a fost săvârșit în curtea Cimitirului Parohial, unde există un moment dedicat tuturor celor care și-au dat viața în cele două Războaie Mondiale.
Totodată la aces ceas aniversar comunitatea parohială prezenta la evenimentele dedicate Zilei Marii Uniri au avut bucuria reîntâlnirii cu un părinte american, venit pentru aprofundarea limbii române pe meleagurile noastre, Monahul Maxim, din Mănăstirea Sf Arh. Mihail – New Mexico.

You may also like...