Programul Școală după Școală continuă în Parohia Hemeiuș din Protoieria Bacău

Programul Școală după școală a fost reluat în Parohia Hemeiuș, odată cu începerea școlii în format fizic. La revenirea în băncile școlii a elevilor Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Hemeiuș din ciclurile primar și gimnazial, parohia continuă activitatea de sprijinire a celor aflați în dificultate.

În cadrul Centrului Socio-Educațional „Sfântul Ierarh Dosoftei”, ce funcționează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, cu sprijinul voluntarilor din cadrul Instituției Direcției de Asistență Socială Bacău și a voluntarilor seniori din Parohia Hemeiuș, elevii parohiei sunt așteptați săptămânal în zilele de luni și joi. După terminarea programului școlar, aceștia vin la Centru, unde beneficiază gratuit de o masă caldă, sprijin la efectuarea temelor, activități recreative și creative.

Cadrul pe care îl oferă acest centru copilului este unul duhovnicesc și de fraternitate. Aici, cei mici socializează și învață valori morale fundamentale pentru devenirea lor în societate. Dragostea față de aproapele, respectul față de cei din jur sau iubirea față de Dumnezeu sunt doar câteva aspecte care se imprimă în sufletul tinerilor pe care părintele paroh Andrei Antal, alături de enoriașii parohiei îi așteaptă cu brațele deschise. 

You may also like...