Parohia Hemeiuș: „Să ne rugăm pentru Pacea lumii” – Activitate duhovnicească cu tinerii comunității

Joi, 3 martie 2022, s-a desfășurat la Centrul Socio-Educațional „Sfântul Ierarh Dosoftei”, de la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena – Hemeiuș”, activitatea intitulată „Să ne rugăm pentru pacea lumii” – Program duhovnicesc de solidaritate cu victimele războiului și a violențelor din zonele de conflict, inițiat de Protoieria Bacău la îndemnul și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Activitatea a fost coordonată de către părintele paroh Antal Andrei, ajutat de voluntari de la Direcția de Asistență Socială Bacău și seniori din Parohia Hemeiuș. După prezentarea celor două țări Ucraina și Rusia, atât istoric cât și religios, părintele Andrei a ținut o scurtă prezentare despre efectele negative ale conflictelor, dar și despre suferința care rămâne ca o cicatrice permanentă pentru familiile tuturor celor implicați, fie de o parte, fie de cealaltă. S-a mai subliniat faptul că niciodată războiul nu a fost o soluție pentru rezolvarea neînțelegerilor, ci din contra, se adâncește această stare.

Cei mici, au înțeles că acolo unde omul nu mai poate găsi o soluție, Dumnezeu poate să ne lumineze mintea să găsim calea cea bună. De aceea, în aceste momente, este important să ne rugăm lui Dumnezeu să le deschidă inima și mintea tuturor celor care pot real să pună capăt suferinței de pe urma războiului. Cei mici, au confecționat felicitări și și-au așternut gândurile pe hârtie, încurajând poporul ucrainean și încredințând că își vor aloca timp de a vorbi cu Dumnezeu despre toate acestea.Acestea vor însoți colecta ce urmează să se strângă pentru ajutorarea tuturor celor aflați în nevoi

You may also like...