Activitate filantropică derulată de către Parohia Hemeiuș la Penitenciarul Bacău

Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți Împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. Căci flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și Mi-ați dat să beau; străin am fost și M-ați primit; gol am fost și M-ați îmbrăcat; bolnav am fost și M-ați cercetat; în temniță am fost și ați venit la Mine. (Matei, 25-31-45). Joi, în Săptămâna Patimilor, a avut loc la Penitenciarul Bacău, o activitate misionară și caritabilă desfășurată de comunitatea Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena – Hemeiuș”.

Urmând învățăturilor Mântuitorului, în temniță am fost și ați venit la Mine, la propunerea părintelui paroh Andrei Antal, membrii comunității din Hemeiuș, beneficiari ai proiectelor Centrului Socio-Educațional „Sfântul Ierarh Dosoftei”, ce se derulează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-au mobilizat într-o acțiune caritabilă pentru persoanele aflate în custodia Penitenciarului Bacău, în special a celor pe care societatea și mai ales familia, i-au uitat sau i-au exclus.

Pentru desfășurarea acestui act filantropic s-a luat legătura cu părintele Daniel Mașala, preotul capelan al Penitenciarului Bacău și părintele Adrian Bîrgu, ofițer în această instituție, astfel încât s-a comunicat necesarul de lucruri ce sunt de trebuință celor privați de libertate. Membrii comunității au reușit cu multă responsabilitate să împlinească fapta cea bună celor ce nu pot să răsplătească și au fost achiziționate pentru 64 de camere din penitenciar, obiecte sanitare, obiecte de uz personal, articole de îmbrăcăminte, dar și cozonaci și alte alimente specifice sărbătorilor pascale.

Cuprinși de multă emoție, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, proiectul s-a desfășurat conform protocolului. Emoția a fost cu atât mai mare, când unul dintre cei privați de libertate, a cerut cu multă smerenie, să-l ajutăm și să-i trimitem un pachet cu câteva cărți de muzică psaltică – bisericească, pe care a descoperit-o în această perioadă. Acesta a psalmodiat alături de părintele Andrei Antal câteva partituri psaltice pentru care a primit cele mai alese aprecieri. Părintele Andrei Antal mulțumește tuturor membrilor comunității care s-au implicat în acest proiect caritabil.

You may also like...