Hramul ,,Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil” la Parohia Holt din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, la Parohia Holt, s-au defăşurat şi anul acesta, cu prilejul hramului, o serie de activităţi şi acţiuni misionare menite să întărească conştiinţa eclesială a enoriaşilor şi a celor invitaţi la eveniment.

Astfel, în preziua sărbătoririi celor doi Arhangheli de lumină, s-a săvârşit slujba Vecerniei unită cu Litia de un sobor de 15 preoţi, condus de părintele Leonte Ştefan, de la parohia Buhoci.

La final, părintele Abageru Constantin, de la parohia ,,Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, Bacău, a vorbit credincioșilor prezenţi în număr mare, despre rolul dreptăţii şi al iubirii, prin Sfinţii Voievozi, mentionînd şi texte de inspiraţie scripturistică cu tematică angheologică în cadrul Liturghiei ortodoxe. Părintele a abordat şi problematica lucrării creatoare şi înnoitoare a lui Dummnezeu, lucrare făcută de multe ori de Puterile cereşti prin separare, prin despărţirea binelui de rău, a luminii de întuneric, a elementelor materiale de cele spirituale, dar şi a trupului de suflet într-un final, toate acestea având ca scop mîntuirea şi desăvârşirea omului şi a lumii.

Părintele paroh Iulian Adam a mulţumit fiecărui părinte invitat în parte, a mulţumit părintelui Stefan Leonte pentru protia slujbei, părintelui Constantin Abageru pentru cuvânt, părintelui Dumitru Militaru pentru filmare şi suport tehnic dar şi enoriaşilor parohiei, invitând pe toţi a participa de dimineaţă la Slujba Sf. Liturghii de hram.

A doua zi, copiii Centrului Catehetic ,,Sfântul Arhanghel Rafail” Holt împreună cu alţi copii ai şcolii cu clasele I-VIII Holt, însoţiţi de doamna director Alina Mocanu şi de cadrele didactice ale şcolii, au prezentat un scurt program artistic, iar Sfânta Liturghie a fost oficiată sub protia Părintelui Stareţ Ghenadie de la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Mina” Plopana.

Nu a lipsit nici agapa specifică eveimentului de hram, unde preoţii şi credincioşii prezenţi s-au bucurat şi de cele materiale pregătite din vreme de enoriaşe vrednice ale parohiei.

You may also like...