Școală de Vară în Parohia Holt din Protoieria Bacău: „Hristos, bucuria copilăriei mele!”

În Parohia „Sfinții Arhangheli” din Holt a început de luni, 18 iulie 2022, Școala de Vară intitulată „Hristos, bucuria copilăriei mele!”. Alături de slujitorii parohiei, părintele Iulian Adam și părintele Dăscălescu Valentin au fost voluntari cadre didactice și credincioși care cu bucurie s-au alăturat și anul acesta activităților prilejuite de de acest eveniment.

Prima zi a fost dedicată unui atelier antibullying inițiat și susținut de către părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche și părintele secretar Ciprian Olteanu. Atelierul este menit să îi facă pe cei mici să conștientizeze amploarea fenomenului, dar și să îl stopeze pe acesta acolo unde tinde să apară. Spre seară, cu ajutorul și sprijinul Primăriei Letea Veche, tinerii au avut parte de o proiecție de film în aer liber, alături de părinți și bunici.

În cadrul celei de a doua zi a Școlii de Vară din Parohia Holt, copiii au participat cu entuziasm la un atelier de olărit alături de domnul sculptor Nicolae Livadă. Astfel
s-au deprins cu tainele unui nou meșteșug în comuniune, făcând echipe și competiții pentru cea mai bună creație. Ziua a continuat cu prezența doamnei Alina Mirt – expert în educație nonformală. Tinerii au beneficiat de metode educaționale inedite, prin joc, înțelegând importanța aproapelui și conlucrarea cu el. „Vânătoarea de comori” sau competițiile sportive au fost realizate alături de părintele Iulian Adam, ziua încheindu-se cu energia celor mici epuizată, însă entuziaști pentru activitățile următoare!

Finalul Școlii de Vară a fost prilej pentru tinerii participanți de a beneficia de un atelier de creație: pictură pe sticlă și pietre, prilej numai bun pentru a lasă imaginația și creativitatea fiecăruia să își pună amprenta pe materia aleasă. Tot în această zi, copiii au avut parte de o nouă sesiune de jocuri special alese pentru vârsta și entuziasmul lor, alături de preoții și voluntarii parohiei.

You may also like...