Proiect social, de ziua Sfântului Nicolae, în parohia Holt din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, în ziua de 6 decembrie 2022, la prohia Holt, s-a desfăşurat un proiect parohial, ajuns la a XI-a ediţie. Anul acesta proiectul s-a intitulat „Răsfăţurile lui Moş Nicolae” şi a avut ca beneficiari 120 de copii, de la Şcoala Gimnazială Holt. În prima parte a proiectului, după participarea la Sfânta Liturghie, copiii, dimpreună cu cadrele didactice, au desfăşurat un program de colinde, la sfârşitul căruia au fost răsplătiţi cu daruri de la Moş Nicolae.

A doua parte a proiectului derulat a avut loc la Centrul Catehetic „Sfântul Arhanghel Rafail”, Holt, acolo unde un număr de 30 de copii primesc zilnic o masă caldă şi sprijin educaţional, şcolar şi social. Acţiunea din cadrul proiectului ,Răsfăţurile lui Moş Nicolae”, desfăşurată aici, la Centrul Catehetic, a fost organizată prin implicarea Asociaţiei ,,Totul pentru un surâs”, coordonată de doamna Tania Diaconu. Cei 30 de copii înscrişi la Centru au primit dulciuri şi s-au bucurat de un program de joc şi voie bună, organizat de animatorii Kinderfest Bacău.

„Moş Nicolaea adus astăzi zâmbete, dulciuri și baloane, copiilor de la Centrul Catehetic pentru copii, din satul Holt, comuna Letea Veche, județul Bacău. Mulțumim preotului Iulian Adam și copiilor pentru primirea călduroasă și colinde. Astăzi se împlinesc 4 ani de când i-am cunoscut pe acești frumoși copii. Se cuvine să mulțumim sponsorilor noștri: Barleta, Bioco și doamnei deosebite Gabriela Berza, pentru darurile dulci ale copiilor. Atmosfera de distracție a fost extraordinară datorită Animatorilor Kinderfest, cărora le mulțumim nespus”, a declarat domana Tania Diaconu.

You may also like...