Meditații gratuite pentru copii în cadrul Centrului „Osana” al Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Centrul de Catehizare „Osana” al Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” Bacău desfăşoară o activitate nouă: pregătire la limba franceză nivel începător şi pregătire la limba engleză nivel începător. În paraclisul bisericii „Floriilor” se desfăşoară săptămânal, începând cu data de 29 ianuarie 2022, cursuri gratuite pentru începători.

Doamna profesoară Otilia a inițiat în tainele limbii franceze un număr de 25 de copii, pornind de la expresii de bază, numere, zilele săptămânii, sperând ca în câteva săptămâni copiii să poată conversa în limba franceză sau chiar să scrie esee despre rugăciune. Doamna Georgiana Gherman, profesor la Şcoala Gimnazială Nicolae Bălcescu, a pornit în explorarea culturii englezeşti, prin cântece, dar şi discuţii despre sentimente şi atitudini, vorbind în proporţie de 90% doar în engleză, dorind să abordeze un stil diferit faţă de cel de la catedră, astfel încât copiii să participe cu interes şi drag la cursuri. Începând cu 15 copii la prima oră, a transmis aşa multă căldură, încât la cea de-a două oră erau deja 30 de copii, realizând că dacă vor veni mai mulţi vor trebui să fie împărţiţi pe grupe.

După mai multe cereri primite de la părinţi, Centrul „Osana” doreşte să ofere meditaţii gratuite la limba română şi matematică (nivel clasele a IV-a şi a V-a), iar după fixarea programului se urmăreşte şi meditaţia pentru clasa a VIII-a.

Sub îndrumarea părintelui coordonator Ionuţ Epure, la această biserică se desfăşoară:
– duminica de la ora 11:00 – Cateheza „Rugăciunea în viaţa mea”;
– marţi de la ora 17:00 – Club de Şah nivel mediu şi avansat (profesor Radu Hanga);
– joi de la ora 17:00 – Club de Şah nivel începător (profesor Radu Hanga);
– sâmbătă de la ora 16:00 – curs limba franceză nivel începător (profesor Otilia);
– sâmbătă de la ora 17:00 – curs limba engleză nivel începător (profesor Georgiana);
– sâmbăta de la ora 14:00 – pregătire matematică clasa a IV-a şi a V-a;
– sâmbăta de la ora 12:00 – activităţi sportive.

Începând din 12 februarie, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Alecu Russo”, se doreşte implementarea unor activităţi tip întreceri sportive şi de tip Exatlon în sala de sport a acestei unităţi şcolare, deoarece unele activităţi nu se pretează a fi făcute în curtea bisericii.
În prezent, Centrul „Osana” are un număr de 70 de beneficiari. Deoarece activitatea se desfăşoară constant de 8 luni, numărul participanţilor fiind tot timpul în creştere, anunţăm şi pe această cale că sunt aşteptaţi copiii din parohie, dar şi alţi doritori de la 7 la 18 ani.

You may also like...