Rugăciunea din viața copiilor la Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Centrul de Catehizare „Osana” al Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” Bacău, s-a desfăşurat a cincea întâlnire din cadrul Proiectului Naţional Catehetic – 2022 „Rugăciunea în viaţa mea”, implementat de Patriarhia Română.

Un număr de 70 de copii s-au adunat la Liturghia săvârşită în biserica cu hramul „Intrarea Domnului în Ierusalim”, iar cei pregătiţi au primit dumnezeiasca Euharistie. Începând cu ora 11:00, copiii s-au retras în paraclisul bisericii pentru masa de prânz. Părintele coordonator Epure Ionuţ a binecuvântat masa şi copiii au rostit la unison rugăciunea „Tatăl nostru”. Familia Talpău a oferit 70 de porţii de mâncare şi dulciuri pentru copii.

La 11:30 copiii au intrat în biserica mare, unde a urmat cateheza despre primele rugăciuni din viaţa copiilor, iar micuţii de 3 şi 4 ani au rostit rugăciunile ştiute. Voluntarii zilei au fost doamna psiholog Oana Antal şi doamna profesor învăţământ preşcolar Ana Maria Găman. Cu experienţa grupurilor mari, dar şi de vârste diferite, acestea au pus în practică educaţia nonformală, pornind de la jocuri de cunoaştere, continuând cu activităţi cognitive, de interacţiune şi de colaborare.  Următoarea întâlnire va fi duminică, 13 februarie 2022 – „Lanţul rugăciunii”, activitate de creaţie şi cateheză.

You may also like...