Proiectul „Zâmbetul copilăriei” la Parohia Intrarea Domnului în Ierusalim

La parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” Bacău se află în desfăşurare, pe întreaga lună a copilăriei, proiectul „Zâmbetul copilăriei în prezenţa lui Dumnezeu”.

În duminica a VI-a după Paşti, 40 de copii, alături de 6 voluntari și animatori au participat după Sfânta Liturghie la o activitate de aproximativ două ore.

Evenimentul desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a început în paraclisul parohiei prin prin intonarea troparului Învierii „Hristos a înviat!” şi a altor cântări bisericeşti. După aceasta, cei mici  au ascultat priceasna „Ridica-voi ochii mei la ceruri”, interpretată de doamna Daniela, voluntar al parohiei.

A doua parte a activității a fost desfășurată în curtea bisericii unde au început jocurile copilăriei. Un moment aparte l-a reprezentat serbarea zilei de naștere a unei fetițe invitate, iar mai apoi a urmat o serie de ghicitori cu tematica religioasă , copiii exersându-și și totodată îmbogățindu-și cunoștințele despre Dumnezeu și sfinții Săi.

Astfel de activități au menirea de a consolida comuniunea dintre tineri, de a le da ocazia să se cunoască între ei, de a-i învăța despre dragostea pe care trebuie să o manifestăm față de aproapele nostru, dar și de a fundamenta devenirea lor pe temeinicia unor principii și valori drepte.

Din bucuria și entuziasmul celor mici reiese nevoia lor de a se juca și de a li se răspunde nevoilor specifice vârstei, cât și nevoii lor de a fi mădulare vii ale Bisericii. Astfel, prin inocența lor și prin distracția oferită de jocurile propuse pentru ei, părintele le poartă de grijă și sădește în inima lor cuvântul cel bun, pentru o formare duhovnicească și morală demnă.

You may also like...