Rugaciunea copiilor pentru pace la Centrul „Osana” al Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Bacău

La Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Municipiul Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, se desfăşoară mai multe activităţi educative nonformale, de catehizare şi socializare. După aproape un an de la înfiinţarea Centrului de catehizare pentru copii „OSANA”, programele dedicate copiilor se desfăşoara zilnic, începând cu „Şcoala de duminică”, continuând cu activităţi, cursuri şi ore de pregătire, beneficiarii centrului fiind aproximativ 100 de copii, de la 4 la 17 ani.

În cadrul Concursului Național Catehetic intitulat anul acesta de Către Patriarhia Română, „Rugăciunea în viaţa mea”, duminică 27 februarie 2022, s-a derulat a şasea întâlnire: „Rugăciunea copiilor pentru pace – atelier de mărţişoare”.  În colaborare cu Şcoala Gimnazială „Alecu Russo” Bacău şi Şcoala Gimnazială „Ion Luca” Bacău dar şi a Grădiniţelor cu program prelungit nr. 27 şi nr. 30 Bacău, cadrele didactice voluntare în acest proiect, au condus o sesiune interactivă deosebită.

După Sfânta Liturghie, unde un număr mare de copii au primit Sfânta Euharistie, a avut loc o agapă unde cei peste 70 de copii s-au bucurat de o masă caldă şi un desert. Domnul profesor de religie ortodoxă Ilie Poenaru a făcut introducerea în tema rugăciunii printr-o povestioară mult apreciată de către copii: „Fetiţa şi ciobul de sticlă”,  încercând prin aceasta să transmită spre casele copiilor atât Evanghelia zilei cât şi importanţa păcii. Alături de preotul coodonator Ionuţ Epure, s-au discutat temerile copiilor în contextul actual, dar şi importanţa copiilor pentru pacea lumii.

Partea practică a întrunirii a fost realizată de doamna profesor învățământ preşcolar Ioana Jurcuţ şi doamna profesor învâţământ primar Elena Stegaru care au reuşit să transmită copiilor un sentiment de tihnă şi pace. Pornind de la lucruri uşor de găsit, ca boabe de porumb, paste sub diverse forme, hârtie colorată, copiii au realizat mărţişoare uimitor de frumoase, pe care le vor oferi mămicilor la începutul lunii martie.

O inedită activitate a copiilor de la Centrul „Osana”  o reprezintă de curând și orele sportive. Astfel, sâmbătă 26 februarie, în parteneriat cu Clubul Sportiv „Ovidenia” şi Școala „Alecu Russo”, beneficiarii Centrului Osana au participat la o lecţie demonstrativă de judo, începând astfel sub voluntariatul domnului Vasile Daniel Coclenci, instructor sportiv de Judo, ore de mişcare şi antrenamente. Acest sport fiind prin excelență un sport nonviolent, are rolul de disciplina și educa un tânăr caracter și totodată de a întreține mintea și trupul într-un echilibru armonios pentru activitățile de zi cu zi la care participă un copil. 

Vineri 25 februarie, cu sprijinul domnului Cristian Bandi, voluntar al Centrului Osana, a început un nou curs gratuit de desen şi pictură, pornind în căutarea micilor talente.
Duminica viitoare părintele Ionuț așteaptă toţi doritorii pentru cateheza „Puterea rugăciunii părinteşti” şi pentru participarea la atelierul de confecționat brăţări.

You may also like...