Final de Concurs Național Catehetic la Centrul OSANA al Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în cadrul Centrului de catehizare OSANA al Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Bacău s-a desfăşurat ultima activitate din cadrul Concursului Național Catehetic 2022 intitulat „Rugăciunea în viaţa mea” implementat la nivel naţional de către Patriarhia Română. În duminica a IV-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul, copiii au participat la Sfânta Liturghie, iar cei pregătiţi au primit şi Sfânta Împărtăşanie. După slujbă, beneficiarii centrului au primit o masă caldă de post şi un dulce.

Titlul activităţii a fost „Postul şi rugăciunea – trepte spre mântuire”. Domnul Poenaru Ilie, profesor de Religie Ortodoxă la Şcoala Gimnazială „Ion Luca” din aria parohiei, le-a vorbit copiilor despre rugăciunea în timpul postului, rezultatul dorit fiind despătimirea, înveşmântând discuţia sub forma unei poveşti duhovniceşti cu tâlc intitulată „Averea”. În partea a doua a întâlnirii, doamna Benedic Mirela, profesor de Religie Ortodoxă la Şcoala Gimnazială Letea Veche, a prezentat Postul în Noul Testament, şi rugăciunea ca un fir roşu ce străbate întreaga Scriptură. De asemenea sub forma atelierului de creație „Mâinile rugătoare” copiii au scris pe bileţele faptele bune ale creştinului şi au format câteva colaje deosebite.

Părintele Ionuţ Epure, coodonator al centrului, a mulţumit tuturor voluntarilor şi profesorilor colaboratori care au ajutat la buna desfăşurare a proiectului, explicând că toate planurile proiectului au fost atinse, iar rezultatul deosebit îl arată numărul participanţilor care la început erau în număr de 40-50 de copii, iar spre finalul acestuia s-a ajuns la aproximativ 100 de copii.

Pe lângă catehezele despre rugăciune, copiii au pictat pe sticlă pentru „Colţul de rugăciune” din casa fiecăruia, o icoană. Au început prietenii bazate pe întâlnirile de la biserică şi timpul petrecut în curtea bisericii. Au învăţat despre importanţa rugăciunii în viaţa fiecăruia şi că postul este timpul ideal al rugăciunii.

În cadul Centrului OSANA se desfăşoară în continuare gratuit: un Club de şah, curs de Limbă Engleză şi Limbă Franceză, pregătirea la Limba și Literatura Română, dar și la Matematică, precum și un curs de desen, un curs de Judo, iar în cel mai scurt timp va demara şi un club de badminton. În ziua de marţi, 5 aprilie, prin intermediul Centrului, copiilor li se va oferi gratuit un control oftalmologic ce se va desfăşura în biserică.

You may also like...