Centrul de socializare OSANA al Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Bacău a avut oaspeţi pe beneficiarii Centrului de zi „Club 60+”

În ziua de 5 aprilie 2022, la primele ore ale dimineţii, în Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim” Bacău, Ceasurile şi Litughia Darurilor mai înainte Sfinţite au fost săvârşite sub protia preotului invitat Ioan Deacu, parohul bisericii „Izvorul Tămăduirii” din Bacău. La momentul chinonicului, când credincioşii pregătiţi prin Taina spovedaniei au primit Dumnezeiasca Cuminicătură, Ansamblul Ghiocelul format din beneficiarii Centrului de zi al Direcţiei de Asistenţă Socială din Bacău au intonat câteva pricesne creştine, emoţionând prin frumoasele versuri, dar şi deosebita interpretare, pe toţi cei prezenţi.

Centrul de socializare Osana, înfiinţat în luna octombrie 2021 cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Ioachim, a participat la mai multe întâlniri cu alte centre ale parohiilor din oraş cum ar fi: Centrul 50+ al Parohiei Lazaret, Centrul de socializare al Parohiei „Sfinții Arhangheli” din Siretu, Centrul de socializare pentru vârstnici al Parohiei „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel”, iar în această zi Clubul 60+. De altfel mulţi solişti ai Ansamblului Ghiocelul sunt enoriaşi ai parohiei, vârstnici cu care parohia se mândreşte.

După încheierea Sfintei Liturghii, în conformitate cu programul pe care Centrul îl desfăşoară în fiecare marţi, au urmat Convorbiri duhovniceşti susţinute de părintele coordonator Ionuţ Epure, în dialog cu părintele invitat. Părintele Ioan a amintit cu nostalgie că face parte din prima generaţie a Seminarului Teologic din Roman, după redeschiderea acestuia, vorbind despre iluştrii profesori de la seminar, şi despre anii petrecuţi la umbra Arhiepiscopiei. A amintit şi despre începuturile Radioului Trinitas la care a contribuit cu ambiţia sa.

Deasemenea, părintele a răspuns credincioşilor la întrebările legate de rugăciunea inimii, şi modul înduhovnicit pe care monahii îl ating. Orice întrunire a Centrului Osana se bazează pe o hrănire sufletească, iar la încheiere se participă şi la o agapă creştină. Până în prezent, beneficiarii se bucură atât de invitaţii deosebiţi, preoţi cu o frumoasă activitate misionară, de socializarea cu alte Centre dar şi de câteva pelerinaje.
Tot în această zi, în cadrul Centrului au fost oferite consultaţii oftalmoligice gratuite prin mijlocirea parohiei.

You may also like...