Liturghia Darurilor pentru beneficiarii Centrului OSANA al Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Protoieria Bacău

În Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în cadrul Centrului de Socializare „Osana” a avut loc o nouă activitate. În data de 12 aprilie, începând cu ora 08:00, credincioşii parohiei au participat la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite, săvârşită de preotul coordonator Ionuţ Epure. Majoritatea fiind pregătiţi prin Spovedanie, au primit Sfânta Taină a Euharistiei, în timp ce la strană, o credincioasă a parohiei cu înclinaţie spre poezie, a intonat o priceasnă compusă de dânsa.

După ora 09:00, conform programului împământenit săptămânal, a urmat un dialog al beneficiarilor alături de preotul coordonator. Pe ordinea zilei s-a discutat despre istoria postului de la Mântuitorul Iisus Hristos şi până în zilele noastre. De asemenea, s-au stabilit aspecte de organizare a evenimentului de la următoarea întâlnire: „În temniță am fost și ați venit la Mine”.

Prin intermediul Centrului de Pelerinaj Meteora, Centrul „Osana” va desfăşura un pelerinaj spre mănăstirile din Botoşani, iar multe din detalii au fost discutate în cadrul Centrului. Socializarea realizată este una de valoare deosebită, deoarece s-a ajuns la o comunitate de credincioşi dornici de a-şi petrece cât mai mult timp împreună, iar cele 5 pelerinaje efectuate până în prezent, au reprezentat şi mai mult timp petrecut împreună în rugăciune, în cântarea pricesnelor, dar şi discuţii pe teme religioase.
De asemenea, s-a stabilit pentru Învierea a doua o întâlnire a Centrului, pentru a gusta împreună din bunătăţile pascale şi a resimţi trăirea în marea familie a bisericii.

You may also like...