„Zâmbetul copilăriei în prezența lui Dumnezeu” la Parohia Intrarea Domnului în Ierusalim

În Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” Bacău, în Duminica Tuturor Sfinţilor, s-a desfăşurat activitatea de final a proiectului de educaţie nonformală „Zâmbetul copilăriei în prezenţa lui Dumnezeu”. Acesta s-a desfăşurat începând cu data de 1 iunie, Ziua copilului, continuând până la sfârşitul lunii.

La acest proiect socio-religios au participat un umăr de 50 de copii, iar întâlnirile au durat între două și trei ore. Au contribuit câte 5 voluntari pe întâlnire din rândul profesorilor, animatorilor şi părinților, iar copii au ales-o pe domnișoara Maria Ciuche ca fiind „Cea mai iubită animatoare” , care în ziua încheierii activităţii a adus un suflu nou,  prin zeci de jocuri, dar şi o coordonare rapidă.

Din grup au făcut parte copii de la 2 ani la 16 ani, o diversitate greu de împăcat. Mesajul acestui proiect a fost acela lasat de Hristos Domnul: Lăsaţi copii să vină la Mine! Copiii parohiei şi nu numai au perceput curtea bisericii ca loc primitor de receere, iar rigoarea liniştii din biserică, a fost îmblânzită de activităţi ce au avut scopul de a determina copiii să perceapă nevoia de socializare cu ceilalţi copii, modul de împrietenire acum în lumea on-line-ului, cum să se coporte frumos cu ceilalţi, cum să se joace frumos, şi cum să se roage împreună. Din toate aceste învățături a rezultat o mare familie de copii care, deşi veneau la aceeaşi biserică la slujbe, nu ştiau cum să socializeze, cum să vorbească unii cu alţii.  

Vara aceasta toți copii care au participat la toate aceste activități propuse de către parohie vor beneficia de o Școală de vară în cadrul căreia în decursul unei săptămâni vor avea parte de numeroase activități educaționale nonformale prin jocuri de echipă, de cunoaștere și comuniune, învățând astfel să îl cunoască pe Dumnezeu ca un prieten al sufletului lor. 

You may also like...