Activități educaționale pentru copiii Centrului OSANA din Protoieria Bacău

Duminică 10 aprilie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Centrul de catehizare pentru copii OSANA, a avut o nouă întâlnire. Copiii au participat la Sfânta Liturghie, iar cei pregătiţi au primit şi Sfânta Euharistie. S-au delectat mai apoi cu un dulce.

Cateheza zilei a fost despre pregătirea pentru Hramul Centrului „Osana” – Intrarea Domnului în Ierusalim. Domnul profesor Ilie Poenaru, urmând structura săptămânală a întâlnirilor, a propus copiilor să privească cu ochii minţii înţelesul duhovnicesc al povestirii cu tâlc relatate. Copiii au adresat întrebări fascinante despre prietenie, despre rugăciune şi despre fapta cea bună.

Părintele coordonator Ionuţ Epure a explicat simbolismul sărbătorii Floriilor, arătând importanţa copiilor mult doriţi în preajma Mântuitorului. Strigătul copiilor din ziua Intrării în Ierusalim a Mântuitorului este astăzi, la două mii de ani distanţă, la fel de efervescent strigat de glasurile celor mici. După ce au intonat împreună cântecul „Copiii au spus OSANA”, beneficiarii centrului au realizat un colaj dedicat acestei sărbători.

Ca urmare a bunei desfăşurări a Concursului Național Catehetic „Rugăciunea în viaţa mea”, va urma şi o premiere a celor mai implicaţi copii, de ziua hramului, iar răsplata beneficiarilor va consta într-o excursie alături de un ghid specializat în drumeţii, prin pădurea de la Mănăstirea Valea Budului.

You may also like...