Copiii Centrului OSANA al Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” au petrecut după-amiaza pe insula de agrement din Bacău

În duminica Femeilor Mironosiţe, Centrul de catehizare pentru copii OSANA, a reluat activităţile după vacanţa de Sfintele Paşti. În ziua de 8 mai 2022, copiii Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” Bacău însoţiţi de părinţi sau bunici, au participat la Sfânta Liturghie, cei pregătiţi s-au Împărtăşit, iar după ce au luat anafora, încolonaţi câte doi au pornit spre Insula de Agrement. Doamna Mediator Şcolar Andreea Burac, domnul profesor de religie Ilie Poenaru, enoriaşul parohiei, domnul Iordanoaie Ioan, alături de cei doi voluntari ai Bisericii Lazaret, Darius Pascaru şi Iustina Lăcătuşu au întâmpinat grupul pe iarba verde.

Prima activitate a fost Vânătoarea de comori, bazată pe întrebări din cultura creştin ordodoxă, iar la răspunsurile corecte se oferau indicii pentru concurs. A urmat un mini Exatlon şi cei mai mari au reuşit să asambleze un citat religios din comoara găsită. În mica pauză, copiii au gustat câte un sandviş, iar mai apoi s-au delectat cu îngheţata mult aşteptată. A urmat o întrecere pe trotinete pe pista de ciclism a Insulei, unde, din păcate, părintele coordonator Ionuţ Epure a ieşit pe ultimul loc.

Copiilor le-a fost prezentate mai apoi tehnici de supraveţuire, demonstrate de domnul Ioan Iordănoaie. Au învăţăt cum se foloseşte un binoclu, cum se poate afla Sudul cu ajutorul ceasului sau a busolei, urmând ca în Şcoala de vară să se aprofundeze tehnicile de supraveţuire elementare pentru copii. Staţiile emisie/recenţie intitulate Osana şi Sidon au captat atenţia copiilor mult timp.

După trei ore de activităţi mult aşteptate, copiilor le-a fost prezentat programul săptămânii viitoare, în care se începe colaborarea cu Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău prin cursul de badminton şi multe altele.

Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” are în prezent un acord de colaborare cu Şcoala Gimnazială „Ion Luca” şi Şcoala Gimnazială „Alecu Russo”, iar de săptămâna viitoare noile activităţi se vor desfăşura prin colaborarea cu Universitatea „Vasile Alecsandri”, Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii.
Concluzie: A fost o activitate distractivă, copiii au fost plini de energie, entuziasmați și au emanat bucurie în tot parcul prin glasurile lor cristaline!

You may also like...