Reînceperea activității Centrului de Socializare OSANA al Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Protoieria Bacău

Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim” Bacău a îmbrăcat pe 15 septembrie haină de sărbătoare. Cel de-al doilea Hram al bisericii este al Sfântul Iosif cel nou de la Partoş, ocrotitorul pompierilor militari, iar cu această ocazie au reînceput întâlnirile saptămânale ale Centrului de socializare pentru vârstnici OSANA.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, din luna octombrie a anului 2021 a luat fiinţă Centrul de socializare Osana, sub coordonarea părintelui Ionuţ Epure. Din activităţile anului se pot enumera opt pelerinaje la mănăstirile din ţară, înfrăţirea cu alte patru centre din Protoieriei Bacău, controale medicale gratuite intermediate de biserică, participarea la diferite conferinţe şi prelegeri susţinute de către părinţi stareţi şi părinţi de mir, conturându-se astfel un centru bine echilibrat în activităţi.

Anul acesta, înâlnirile săptămânale vor fi în zi de joi, când se va săvârşi dumnezeiasca Liturghie, iar apoi conform calendarului hotărât de comun acord cu beneficiarii, se vor parcurge diverse teme de discuţie. Vacanţa de două luni a oferit beneficiarilor timpul necesar de reflexie asupra importanţei acestor întruniri, iar dacă la început participanţii erau sceptici asupra nevoii de socializare, la revedere au mărturisit că au dus dorul activităţilor.

De asemenea au început înscrierile pentru un nou pelerinaj, pe 11 octombrie la Cuvioasa Parascheva de la Iaşi. Toţi doritorii sunt asteptaţi să se alăture Centrului Osana.

You may also like...