La Centrul de Socializare OSANA din Protoieria Bacău continua derularea programului „Hristos – lauda bătrâneților mele”

În Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim Bacău”, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, se implementează programul cultural-duhovnicesc al Protoieriei Bacău intitulat „Hristos – lauda bătrâneților mele” adresat persoanelor vârstnice, în cadrul Centrului de socializare OSANA.

Începând cu 6 octombrie, în fiecare zi de joi, de la ora 08:00, beneficiarii Centrului OSANA se întâlnesc la Biserica Floriilor, unde participă la Sfânta Liturghie săvârşită de preotul coordonator Ionuţ Epure, iar apoi participă la discuţii, ateliere şi activităţi conform programărilor stabilite până pe 15 decembrie, sau participă la pelerinaje spre mănăstiri moldave. Numărul beneficiarilor tinde spre 50, deşi în zilele mohorâte de toamnă sau în timpul campaniei agricole de toamnă scade şi până la 12 participanţi.

În data de 20 octombrie, liturghisitor şi conferenţiar a fost părintele Ioan Dorin Mitrea, paroh la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Valea Hogii. Tema discuţiei a fost: „Bucurii şi încercări în pastoraţia credincioşilor în mediul rural”, concluzia parintelui fiind că: „Durează câţiva ani de slujire a altarului, până să realizezi că la sat, prin fiecare înmormântare a celor adormiţi întru Domnul, asistăm la diminuarea vieţii din comunitate. De multe ori am văzut nu doar un lacăt pe poartă, ci în timp am văzut cum acel lacăt rugineşte pe o poartă veşnic închisă. Dacă noi românii avem ceva unic, doar al nostru ca popor, este această viaţă la ţară plină de tradiţii, unde casele sunt muzee, nu pline de granit sau marmură, dar înţesate de la covoare, la prosoape cu motive tradiţionale româneşti. Vedem cum aceste aşa numite lucruri “handmade” pleacă din casa creştinului şi pot ajunge direct la muzeu. E o lume care încet, încet se stinge.”

De asemenea seniorii parohiei au primit invitaţie la Conferinţa organizată de Protoieria Bacău în data de 23 Octombrie 2022, începând cu orele 16:00 la Central Plaza – Universul Sănătății din strada Erou Ciprian Pintea nr. 29 unde va conferenția Prof. Univ. Dr. Adrian Lemeni cu ocazia lansării celei mai noi lucrări a domniei sale intitulată „Tehnicizarea inumană a vieții”.

Tot în cadrul acestei întâlniri a fost anunţat şi următorul pelerinaj al Centrului Osana la diferite obiective religioase și culturale din Județul Neamţ.

You may also like...