Seară duhovnicească și recital de colinde la Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Protoieria Bacău

La Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, au avut loc o serie de evenimente prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, dar și de începutul perioadei în care colindele încep să răsune ca o trâmbiță ce aduce aminte de Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. 

Astfel, la inițiativa părintelui coordonator Ionuț Epure, duminică, 4 decembrie 2022, după Sfânta Liturghie, cei aproape 100 de beneficiari, tineri și seniori, ai Centrului Socio-Educațional OSANA au derulat o activitate de tip punte între generații. În acest sens, bunicii, alături de copiii centrului catehetic au purces la înlesnirea unui atelier de creație ce a avut drept scop crearea unor ciuboțele ce mai târziu aveau să fie umplute cu dulciuri de către „bătrânul Moș Neculai”. 

Evenimentele deosebite au continuat în ajunul prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae prin săvârșirea Vecerniei unită cu Litia de către părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche. După momentul de rugăciune, în care toată suflarea din Biserica Floriilor a mulțumit lui Dumnezeu pentru binefacerile primite, spre bucuria celor prezenți a urmat un moment dedicat colindelor, ca semn văzut al începerii perioadei în care tot creștinul se pregătește de venirea Pruncului Sfânt pe lume. 

În acest sens, începând cu ora 17:30, Corala Parohiei Lazaret a prezentat prin cânt un repertoriu atent ales de colinde și imnuri specifice perioadei în care ne aflăm, toate fiind frumos armonizate sub bagheta părintelui protoiereu, dirijorul grupului coral. În încheierea acestui moment încărcat de emoție și trăire duhovnicească, părintele Ionuț Epure a mulțumit în numele tuturor credincioșilor pentru pacea adusă prin cântare și a dăruit în semn de prețuire și apreciere față de întregul grup, o icoană argintată reprezentând-o pe Maica Domnului, ocrotitoarea Parohiei Lazaret. 

Tot acum, „ciuboțelele Sfântului Nicolae” meticulos realizate cu o zi înainte, au fost umplute până sus cu dulciuri și fructe, iar mai apoi dăruite copiilor care sfioși, cuminți și curioși au asistat la momentele religioase și culturale derulate pe parcursul serii în biserica băcăuană. 

Activitățile liturgice și cultural-duhovnicești vor continua pe toată durata Postului Crăciunului în Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim”, părintele Ionuț îngrijindu-se ca sufletul credincioșilor să cunoască mai mult decât oricând în această perioadă un real urcuș duhovnicesc și o apropiere tainică de ieslea Bethleemului, sălășluită în ascuns în sufletul fiecărui enoriaș. În cadrul Centrului OSANA vor mai avea loc, de asemena, activități inedite, atât în cadrul întâlnirilor curente (în fiecare joi, la ora 08:00 – întâlnirea seniorilor și în fiecare duminică, la ora 11:30 – întâlnirea tinerilor), cât și în cadrul celor extraordinare, amintind dintre ele vizita Grupului Coral „Privighetorile Siretului”, menținându-se tradiția începută din anul precedent. 

You may also like...