Centrul de Catehizare pentru copii OSANA din Protoieria Bacău şi-a serbat hramul

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacăului, în data de 5 aprilie 2023, ca urmare a protocolului încheiat între Protoieria Bacău şi Teatrul Municipal Bacău, un grup de aproximativ 200 de copii au participat gratuit la un spectacol cu papusi „Aladdin”.

Centrul Osana a luat fiinţă în luna iunie anul 2021, având formatul unei „Școli de Duminică”. În cei doi ani, micuţii creştini, după ce au particiat la Sfânta Liturghie, începând cu ora 11:00 au primit o masa caldă prin îngrijirea preotului coordonator Epure Ionuţ. Programul împământenit începe cu o cateheză despre sărbătoarea zilei de duminică sau a săbătorilor din săptămâna respectivă. Din activităţile celor doi ani aminitim: pictura de icoane pe stică, lectură din Noul Testament, olărit, fabricarea de brăţări, metanii, flori de hârtie, realizarea de clipuri despre rugăciune, clipuri pro-vita , concursuri exatlon, plimbarea cu barca, lansare de bărci de hârtie.

De asemenea, cu sprijinul profesorilor şi a voluntarilor s-au susţinut cursuri de engleză, franceză, limba română, curs de saxofon, chitară, şah, karate, judo, cor de colinde.
Printre activităţile cele mai îndragite realizate alături de Centrul de Catehizare „Sfântul Dimitrie” al Parohiei Siret coordonat de către părintele Radu Răzvan menţionăm: pelerinaje si excursii, tabără de vară la Mănăstirea Bogdana, excursiile la salina Târgu Ocna şi Mausoleul Mărășești, precum și alte ateliere și întâlniri.

You may also like...