Copiii se simt ca acasă în Biserica Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim”, pe 20 noiembrie 2021 a avut loc o nouă întâlnire în cadrul Centrului de Cateheză pentru copii „Osana”. Acest Centru funcționează în spațiul pe care îl oferă Biserica mică a parohiei, iar întâlnirile au loc săptămânal, preț de câteva ore în care părintele Ionuț Epure, coordonatorul activităților, le pregătește invitați, surprize și agape creștine.

La Vecernia slăvitei sărbători a „Intrării Maicii Domnului în Biserică” au participat cu prilejul unei noi întâlniri, un grup de 40 de copii. Bucuria celor mici este că părintele nu doar îi cheamă pentru a fi participanți ai sfintelor slujbe, ci îi implică și în desfășurarea cultului religios prin faptul că aceștia ajută slujitorul la activitățile liturgice. Astfel, tinerii sunt apropiați de Dumnezeu, iar în același timp responsabilizați prin atribuirea unor sarcini de îndeplinit.

La finalul slujbei a urmat proiecția unui film cu conținut religios pe care cei mici l-au urmărit cu mult interes. După vizionare, părintele Ionuț a adus lămuriri întrebărilor pe care copiii le-au adresat cu privire la acțiunile din peliculă, îmbogățindu-și astfel cunoștințele despre Dumnezeu și modul în care El guvernează lumea Sa. După film, micii enoriași au participat la o cateheză despre Maica Domnului și despre Postul Nașterii Mântuitorului Hristos. Părintele le-a vorbit tinerilor despre personalitatea Fecioarei Maria, le-a explicat de ce a fost necesar ca aceasta să între în Templu și le-a explicat faptul că ea este un model al ascultării, al dragostei, dar și un exemplu pentru toate mamele creștine. Cu privire la post, cei catehizați au cunoscut și celelalte valențe ale unui post, plecând spre casele lor cu ideea că postirea omului trebuie să cuprindă și paza tuturor simțurilor, înfrânarea păcatelor și sporirea rugăciunii pentru aproapele lor. 

Următoarea activitate pe care părintele Ionuț Epure împreună cu voluntarii Centrului o propun copiilor este un atelier de pictură pe sticlă. Atunci, participanții vor zugrăvi chipul Sfântului Andrei, aducând mulțumire prin aceasta pentru creștinarea poporului român, act săvârșit prin martiriul Sfântului ce ocrotește țara noastră. 

You may also like...