„Bucuria copilăriei luminate de Hristos” la Parohia Intrarea Domnului în Ierusalim

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” Bacău s-a serbat ziua copilului, activitatea având titlul „Bucuria copilăriei luminate de Hristos”

La activitate au participat un număr de 45 de copii, sub coordonarea părintelui Ionuț Epure și a celor două cadre didactice și 5 animatori. Întâlnirea a debutat cu participarea la Sfânta Liturghie când majoritatea copiilor a primit Sfintele Taine, iar 5 copii au dat glas unor gânduri care exprimă viziunea lor despre rolul copilăriei de a pregăti viitori oameni mari.

„Noi, copiii credincioși, în fiecare zi ar trebui să ne rugăm mai mult şi să încercăm să păcătuim mai puţin pentru ca Dumnezeu să ne primească în împărăţia cerurilor când nu o să mai fim pe acest pământ.”  Filip 10 ani.

„Prieteni ştiu că vremurile au fost grele, poate am pierdut oameni apropiaţi nouă, dar Dumnezeu tot e cu noi. De aceea trebuie să îndrăznim să deschidem uşile sufletului nostru şi să intrăm în sfânta lui casă. Deşi e greu să fii mereu la slujbe, măcar roagă-te creştine şi nu te lepăda de Hristos. Nu veniţi la biserică doar ca să fiţi acolo, curătaţi-vă sufletele si Inima. Credeţi că Hristos a înviat!, nu o spuneţi doar pentru că  e această perioadă.”  Andrei 9 ani.

Întâlnirea a continuat în paraclisul parohiei prin intonarea unor cântece și pricesne. Dialogul inițiat de către părintele Ionuţ Epure a arătat importanța sărbătorilor din cursul anului bisericesc în viața oricărui creștin, moment în care fiecare copil prezent a putut afla despre semnificația numelui pe care îl poartă și legătura cu Sfântul său ocrotitor. 

Jocurile pregătite pentru această zi au avut rolul de a uni și mai mult copiii participanți și de a stârni zâmbete din partea părinţilor şi o exuberantă veselie din partea celor mici, care au văzut în părintele Ionuț nu doar un slujitor al Domnului, cât mai ales un partener de joacă. 

Cele trei ore petrecute în compania organizatorilor activității, dulciurile pregătite și manifestările sincere de bucurie au fost pentru cei aproximativ 50 de copii o invitație la prietenie și solidaritate cât și un îndemn de a participa cât mai des la astfel de activități cât și la sfintele slujbe oficiate de Parohia Intrarea Domnului în Ierusalim.

You may also like...