Centrul de Socializare Vârstnici „Sfinții Teodor și Ana” a fost inaugurat la Parohia „Sfânta Înviere” din Buhuși

În ziua de pomenire a Sfântului Lucian al Antiohiei, la Parohia „Sfânta Înviere” din Buhuși a fost inaugurat Centrul de Socializare Vârstnici „Sfinții Teodor și Ana” având ca locație casa de prăznuire a parohiei. Inaugurarea acestuia a constat în săvârșirea slujbei Aghezmei de către părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche alături de părintele Romeo Sbârcea, părintele Ștefan Moldovan și părintele Gheorghe Crăciunescu, slujitori ai parohiei buhușene. 

Prima întâlnire din cadrul acestui nou centru urmează calendarului de activități propuse credincioșilor din cadrul proiectului Protoieriei Bacău intitulat „Hristos-lauda bătrâneților mele”. deja derulat în această parohie. Întâlnirea de astăzi, a strâns în jurul părinților un număr de 35 de vârstnici care au participat mai dimineață la Sfânta Liturghie.

În cuvântul adresat credincioșilor, părintele protoiereu a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, care prețuiește și apreciază activitățile aplecate spre nevoile înaintașilor neamului nostru, iar mai apoi părintele Gheorghe a împărtășit audienței câteva informații cu privire la sfântul antiohian sărbătorit în această zi, dar și despre Sfânta Parascheva și prezența ei în apropierea urbei buhușene prin părți din sfintele sale moaște. În încheiere, părintele a menționat credincioșilor evlavia domnitorului Alexandru cel Bun are a adus spre bucuria creștinilor din Moldova și felonul Sfântului Ioan Gură de Aur. 

În continuare, părintele Romeo a transmis credincioșilor prin cuvântul său bucuria minunilor pe care le trăim zi de zi, însă uităm de ele. Trezirea în fiecare dimineață, întâlnirea cu aproapele nostru drag sau posibilitatea participării la Sfânta Liturghie, spune părintele, sunt minuni ale lui Dumnezeu trimise în viața omului spre conștientizarea lor și sfințirea vieții umane.  De asemenea, credincioșii au înțeles din cuvântul părintelui că spațiul general al mântuirii nu este altul decât Biserica lui Hristos. Aceasta trebuie văzută ca un cadru prezent în orizontul fiecărui creștin care dorește să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină. 

Spre bucuria vârstnicilor participanți și din dragostea slujitorilor acestei biserici, a fost stabilit și un program al întâlnirilor. Astfel, acest grup se va întâlni în fiecare marți dimineața la Sfânta Liturghie pentru ca mai apoi activitatea să continue în locația nou inaugurată a centrului. Aici vor fi servite gustări, fie de către parohie, fie aduse de către enoriași, se vor propune teme de dezbatere, se vor chema invitați speciali și se vor crea legături de prietenie duhovnicească, toate pentru a da naștere unei mari familii ce se va sprijini reciproc în vreme de cumpănă sau se va bucura în comuniune când Hristos va binecuvânta aceasta. 

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu

You may also like...