Proiectul „100 de cateheze în Postul Crăciunului” a fost implementat în Parohia Ițcani din Protoieria Bacău

În data de 7 decembrie 2022 în ziua de pomenire a Sfintei Mucenițe Filofteia credicioșii din Parohia Ițcani au participat la Taina Sfântului Maslu în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. După săvârșirea Sfintei Taine de către un sobor de preoți cei prezenți în biserică au participat la cateheza „Darurile rugăciunii” susținută de către părintele Bogdan Hărăbor de la Parohia Plopana în cadrul Proiectului catehetic lansat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim de Protopopiatul Bacău „100 de cateheze în Postul Crăciunului”.

Cateheza a debutat cu un moment de dialog în care cei prezenți au dat glas simțămintelor pe care le au atunci când se află în biserică apoi de aici s-a pornit discuția despre ce este rugăciunea, ce importanță are în viața creștinului și despre modelul suprem de rugăciune, Mântuitorul Iisus Hristos care ne învață:

Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta şi, închizând uşa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie. (Matei 6,6).

Părintele a arătat principalele daruri pe care le aduce rugăciunea omului credincios: pocăința, iertarea păcatelor și ferirea de rău. În momentul logico-psihologic al generalizării catehezei cu toții au vizionat un fragment din filmul Rugăciunea în viața Bisericii și a creștinului realizat de Trinitas TV. La finalul activității părintele paroh Dumitru Ilisei a mulțumit tuturor pentru prezență și pentru participarea activă la viața comunității parohiale care deși nu foarte numeroasă arată de fiecare dată dragoste față de credința strămoșească și față de Biserica lui Hristos.

You may also like...